Home

PRESSITEADE
***

“VII MUHU PRINT”26.07-1.08.2021

A. I. Kunstitalus, Nõmmkülas

Eesti Vabagraafikute Ühenduse korraldatav rahvusvaheline töötuba MUHU PRINT toimub sel suvel seitsmendat korda.  Loomingulisel nädalasel workshopil osaleb 20 kutsutud professionaalset graafikakunstnikku Eestist, Ungarist ja Poolast. 

Sel korral on töötoa läbiviijaks Ukrainast pärit ja Poolas tegutsev graafik Irena Lawruszko.

Muhu Print 2021 tööteemaks on JÄLG.

Jälje jätmine on graafikakunsti põhiolemus. Mõtiskleme Muhu Prindi töötoas selle üle, kuidas väikesed jäljed mõjutavad suuremat pilti, suhestume looduskeskkonnaga, jälgime enda jäetud jälgi ning mõtiskleme jälgedest loodusele. Anname osalejatele võimaluse praktiseerida sügavtrüki peenekoelisi võimalusi ja julgustamelooma ka suureformaadilisi töid (sealhulgas video, kohaspetsiifilised installatsioonid, performance).

Irena Lawruszko töötoas jätame jälgi trükiplaatidele. Kasutame erinevaid pinnasöövituse võimalusi, joonte sügavusi ning fotodetailide lisandusi. Söövituste etapid väetistega võimaldavad piiramatul hulgal eksperimente. Söövituse järjestikused etapid tekitavad ootamatuid efekte. Milline jälg lõpuks paberile jõuab, on juba suurem “jälgede segamise” ning kombinatsioonide tulemus.

Laupäeval 31.07 

kell 17 – avame Kunstitalu õuel pop-up näituse kursusel valminud töödest

kell 19- toimub muusikute duo *Anneli Aken ja Tõnu Timm* kontsert


Olete kõik oodatud!

***Graafikatehnikad arenevad pidevalt ning Muhu Print võimaldab kunstnikel end graafikamaailmas toimuva uue ja huvitavaga kurssi viia. Muhu Prindist on kujunenud oluline sündmus Eesti graafika maastikul, mis on aktiviseerinud erialast suhtlust ning olnud käivatajaks mitmetele kohalikele ja rahvusvahelistele näitustele ning koostööprojektidele.
Muhu Printi toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuuriministeerium, Skizze Eesti, Katuse Asjatundja OÜ, Hotell L’Ermitage.


Muhu Print 2021 korraldajad on Lembe Ruben ja Kadri Toom

Lisainfo: 

Lembe Ruben 56626022

Kadri Toom 56477397

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s