Home
Neljapäeval, 2. augustil kell 19.00 avatakse KuKu Klubis värske Kunstihoone publikuauhinna võitja Toomas Kuusingu näitus Maalid ja graafika.
Avaõhtul laulavad rahvalikke lugusid harilikest inimestest ka Eesti arhailise meestelaulu ansambel Lüü-Türr.

Need õlimaalid ja linoollõiked jutustavad lugusi (tihti on need lood pikad). Kokkuvõttes moodustub neist lugudest kaasaegne “folkloor”. See on pisut vindiga “folkloor”, kus reaalsus põimub kollektiivse alateadvuse pettekujutelmade ja sürreaalsusega. Näituse teostel kujutatud stseenid on enamasti fantaasiarikkad lavastused, mis on algtõuke saanud meid ümbritsevast reaalsest elust. Esmapilgul võib tunduda, et tegemist on visuaalse absurdiga, kuid teostel kujutatud teemad ja stseenid on oma olemuselt ja sisult tõsised ja päevakajalised. Üheks läbivaks jooneks kogu minu loomingus on detailirohkus ning tihti on just läbi detailide summa lahendatud konkreetse teose sõnum, mis teoste esmasel vaatamisel võib jääda peidetuks.


Toomas Kuusing (s. 1976. Meremäe) alustas kunstiõpinguid Pärnus Academia Non Gratas aastal 2001. Aastal 2005 lõpetas Eesti Kunstiakadeemia BA vabade kunstide erialal. Alates aastast 2001 kuulub Toomas Kuusing kunstirühmitusse Non Grata ja on osalenud Non Grata performancite ja näitustega Euroopas, Aasias, Põhja ja Lõuna Ameerikas. Aastast 2002 osalenud ühisnäitustel (graafika ja õlimaal) Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus, Venemaal, Saksamaal, Itaalias, Slovakias, Bulgaarias, Rumeenias, Armeenias, Prantsusmaal, Inglismaal, Hiinas, U.S.A.s, Tsiilis, Lõuna-Koreas ja Kuubal . Esinenud isiknäitustega aastast 2002 Eestis, Lätis, Saksamaal, Prantsusmaal, Inglismaal, U.S.A.s, Tsiilis, Austraalias ja Lõuna-Koreas.
Vabakutseline kunstnik aastast 2006.
IN Graafika festival Grand Prix 2006, 2010 Pärnu, Eesti
Aasta kunstnik 2008 Pärnu, Eesti
Aasta Graafik 2013 Eesti

Kevadnäituse publikuauhind 2018 Eesti
Näitus jääb avatuks 16. septembrini
Lisainfo:
KuKuraator
Mari Prekup
37817165_1865464283488661_7477742146297004032_o (1).jpg
Pärastlõunane magus karask viis Tiituse mõtted rutiinist eemale

40x49cm
linoollõige
2013

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s