Home

Kolmapäeval, 16.august kell 19:00 avab Kuku Klubis oma näituse Eesti tuntud kunstnik Britta Benno, kes joonistab ühtviisi silmapaistvalt nii paberile, vasele, filmilindile kui kardinatele!

Kukus tuleb esitlemisele 2015. valminud ofortide seeria „Madonna lastega“, mis oli esmalt eksponeeritud isiknäitusel „Rööprähkleja / Multitasking“ 2015. Hobusepea galeriis. „Madonna lastega“ tegeleb mänglevalt paljudele tuttava teemaga, kuidas jagada ennast kodu ja töö vahel. Vormilt on kasutatud kunstiajalooliselt enimkasutatud kompositsiooni ema lapsega, tööde seeria on taaslavastus tuntud kunstireprodest. Samuti on trükigraafika iseenesest vana ja väärikas meedium. Kuid lähenemises igivanale teemale on toimunud kaasaegne nihe, kaltsud, mustade sokkide ja nõude pesuvirn koduperenaise ümber on sama nähtaval kui õnn ja armastus oma rollide vastu.
Uus eksponeering klubis on täienenud töid inspireerinud allikmaterjaliga.

Rohkem infot Britta, tema näituste ja kajastuste kohta: www.brittabenno.com

Õhtu jooksul saab imetleda kunsti, küsida küsimusi ja nautida elavaid esinemisi kunstnik-muusikutelt.

…/Kaalukaima osa „Rööprähkleja” näitusest moodustavad ofordid ja akvatintad, mis on loodud fotolavastuste põhjal. Viimased on Benno kavandanud muuhulgas Raphaeli, Filippo Lippi, Elisabetta Sirani jt. kunstnike Madonnat lastega kujutavatele reprodele toetudes. Koduses keskkonnas, ehtsa segaduse keskel loodud lavastustes kasutab kunstnik modellidena iseennast ja lapsi ning fotograafiks abikaasat. Mis aga uhke ja tugeva ilmega ema ümber toimub, peaks hoopis ahastust tekitama. See elu on päris: lapsed nutavad, taustal köögis on pesemata nõude virnad, pliidi kohal kuivavad segamini läinud sokid ja pesumasin upub riietehunniku alla. Vaatamata sellele on Benno oma graafilistel lehtedel nagu emalik madonna, põrnitsedes näkku uudishimuliku vaataja südametunnistusele/…

(lõik Laura Põllu koostatud pressiteatest „Rööprähkleja/Multitasking“ 2015. avamiselt t http://kultuur.err.ee/309577/britta-benno-avab-isikunaituse )’
bbb.jpg

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s