Home

fullsizerender

Esmaspäeval, 09.01.2017 kell 17.00 avati Draakoni galeriis BRITTA BENNO (1984) isiknäitus „Lõksus“.

Pressiteade:

Kunstnik iseloomustab oma uut väljapanekut sõnadega: „Hämaral joonistusnäitusel kõlavad ühtaegu füüsilises kehas ja virtuaalruumis olemasolemise rütmide ja helide akordid. Heli saadab liikuvaid ja liikumatuid joonistusi – animatsioonid on kõrvuti söejoonistuste ja sügavtrüki tehnikas valminud töödega. Joon jookseb üle pildiääre seinale ja ruumi.
Hingamine, hiireklikk, südamelöök, klaviatuuriklõps. Üks rütm, sama pulss. Olen inimene – järelikult hingan. Olen inimene – ja alati ühendatud. Hinga rahulikult sisse. Ja välja. Ära hoia hinge tagasi. Elu on kerge nagu kilekott.“

Britta Benno on Tallinnas elav ja töötav graafik ja joonistuskunstnik. Ta on omandanud magistrikraadi Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonnas graafika erialal. Hetkel töötab ta samas trükitehnikate ja joonistuskursuste läbiviijana ning lisaks kunstiõpetajana Vanalinna Hariduskolleegiumi Kunstikoolis.
Kunstnikuna jutustab Britta Benno autobiograafilisi narratiive isikupärases graafilise keeles, kasutades erinevaid meediaid – joonistust, trükigraafikat, animatsiooni ja installatsiooni. Ta on osalenud mitmetes kunstirühmitustes, kureerinud grupinäituseid ja kunstiüritusi ning asutanud graafikastuudio Grafodroom. Britta Benno on Eesti Kunstnike Liidu ja Eesti Vabagraafika Ühenduse liige. Tema viimane isiknäitus „Rööprähkleja“ toimus 2015. aastal Hobusepea galeriis, Tallinnas.

Näitus jääb avatuks 28. jaanuarini 2017.

Tänud: Eesti Kultuurkapital, Eesti Kunstnike Liit, Graafikakoda, Ragnar Neljandi, Heigo Eeriksoo, Mari Prekup, Berit Kaschan.

Näituseid Draakoni galeriis toetavad Eesti Kultuurkapital ja Eesti Kultuuriministeerium.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s