Home

Krasnojarskis toimub Eesti graafikute näitus, mis korraldati Krasnojarski Rahvuskultuuri Autonoomia Eesti Seltsi 25.sünnipäevaks.

Näitus kestab kuni 31.detsembrini 2016. Graafikanäitusel osaleb 16 kunstnikku: Sirje Eelma, Inga Heamägi, Loit Jõekalda, Virge Jõekalda, Silvi Liiva, Naima Neidre, Maret Olvet, Illimar Paul, Reti Saks, Evi Tihemets, Maria-Kristiina Ulas, Kelli Valk, Benjamin Vassermann, Vello Vinn, Mare Vint, Marje Üksine. Kokku on eksponeeritud 35 tööd, sh ka mõned 1970-1980-ndatel aastatel valminud graafikateosed, mis kuuluvad Venemaa Kunstiakadeemia Krasnojarski osakonna kollektsiooni.

Näitus avati 14.oktoobril Krasnojarski muuseumikeskuses. Näituse avas Eesti täievoliline ja erakorraline suursaadik Venemaal Arti Hilpus.

Avamistseremoonial võtsid sõna  Krasnojarski Kuberneri avalike suhete nõunik Rashit Аfikoff, muuseumi direktor Maria Bukova, samuti kunstiteadlane Jelena Hudonogova ja paljud teised. Muusikaelamust pakkus viiulikvintett. Toimus pidulik vastuvõtt. Vastuvõtul osalesid lätlaste, leedukate ning teiste rahvusautonoomiate esindajad ja hulgaliselt külalisi. Näitus oli ka osana kultuuriprogrammis, mida pakub Krasnojarski Raamatulaat Muuseumite ööl 4. novembril, kus külastajaid oli nelja tuhande ringis.

Näituse puhul on trükitud kataloog ja reklaamvoldikud, mis saadetakse osalejatele koos näitusetöödega. Kuna näitus on saanud suurepärase vastuvõtu, siis jääb soovida ainult pikaajalist kultuurisidemete jätkumist.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s